Cajsa på Facebook

Igår, söndag landade vi i Bangkok för att sedan åka 1.5h söderut till Pattaya. Det var hett som tusan i Bangkok, 39 grader men det gick sedan ner till 37 i Pattaya. Skönt att det gick åt det hållet iaf. Vi spelar på Phoenix Gold Golf & Country Club och det är mitt tredje år här nu, så kan banan ganska bra vid det här laget. Jag gick ut 18hål imorse och det enda de hade ändrat var att ställa bak tee på hål nummer 18. Så vi borde klara oss ganska bra med banlayoten den här veckan iaf. Imorgon blir det träning och 9hål, onsdag pro-am och sen börjar vi på torsdag. 

Efter 10 dagar i Jordanien sitter jag på flygplatsen och är påväg till Spanien. Vi spelade på Ayla Golf Club, en utav tre banor i Jordanien och den enda banan på gräs. Den öppnade 2016 och är en del av ett jättestort komplex med hotell, hus, lägenheter och handmade stränder. Så allt däromkring var påkostad och jättefint, likaså banan. Jordan Mixed Open var en historisk tävling då damer och herrar spelade i samma tävling. Det var Europas seniortour Staysure Tour, European Challenge Tour och vi Ladies European Tour som spelade ihop. Riktigt kul event och så bra att golfen går framåt och att män och kvinnor kan tävla mot varandra. Min golf kändes bra när jag gick in i tävlingen, men som de sista tävlingarna nu har jag förstört för mig de första nio.. Jag gick +5 första nio, tog igen bra andra nio och gick -1 (+4) totalt. Till andra varvet visste jag att jag var tvungen att gå lågt och var -5 efter 13hål, fick i birdie puttar, räddade många viktiga par och slog upp en drive på green och satte putten för eagle. Så hittade flytet i golfen och kände mig trygg. Sen kändes det egentligen bara som oflyt på 14 och 15, jag vill inte förklara mig men hamnade i en sandfylld torva precis vid green efter ett grymt teeslag, och på 15 gick jag ner klubba pga av medvinden men den rullade trots det precis ner i vattnet och jag fick droppa.. Så signade en 70 (-2), +2 totalt och cuten gick på par. Det är alltid enkelt att hitta slag, det känns verkligen som jag kan hitta de överallt. Men tycker fortfarande att golfen går i rätt riktning och jag fortsätter jobba hårt för att golfen ska vara där jag vill ha den.
Min syster Lisa och hennes kompis flög ner och har varit med mig här i Jordanien. Så efter tävlingen passade vi på att utforska landet, vi gjorde två dyk i Röda Havet på söndagen, ett vrakdyk och ett korallrevsdyk. På måndagen åkte vi till Petra, ett utav de sju världsarven. Därifrån åkte vi vidare till Döda Havet och flöt i saltvattnet, riktigt coola upplevelser och så tacksam att jag kan passa på att uppleva världen samtidigt som jag spelar.
Nu flyger jag som sagt vidare till Spanien för lite träning innan jag åker hem till Sverige på måndag.
 
Kommande tävlingar:
Marocko 25-28 april
Dubai 1-3 maj
 
KRAM

Hejj på er! Mitt äventyr i Australien börjar gå mot sitt slut, det har varit lite drygt tre riktigt intensiva veckor och jag har verkligen haft det så himla bra. Vi började som sagt norr om Sydney i Coffs Harbour och sedan har vi varit i Canberra nu de senaste två veckorna. Om jag ska summera golfen de här veckorna så skulle jag vilja säga rostigt, golfen har varit riktigt rostigt. Jag vet inte riktigt hur jag ska skriva för att förklara på ett bra sätt, för jag har verkligen inte spelat bra golf men jag känner mig lugn över det. Jag försöker att inte lägga så mycket negativ energi på det för jag vet innerst inne att bra golf finns där, det är bara mer träning och tålamod som krävs. Om man kollar tillbaka till förra året och året innan det så spenderade jag nästan fyra veckor i jan-feb i Spanien på träningsläger där jag spelade och tränade varje dag. Det gav mig många rundor i kroppen och jag kunde bli av med "rostigheten". I år så spelade jag första tävlingen redan 10e januari och åkte sedan iväg till Kenya och Spanien för event, vilket har varit givande och superkul. Men jag känner att jag på något sätt har missat det här träningslägret där man spelar, äter och ursäkta ordvalet men skiter golf. Då hinner man bli av med alla mindre bra golfslag och komma in i rytmen. I år känns det mer som om jag blev inslängd i tävlandet rakt från början och att jag har försökt att lösa situationen efter det bara. 

Jag kände redan under första tävlingen i Bonville att spelet inte riktigt var där jag ville ha det, potentialen och bra slag finns där absolut men inte det där att spelet som sitter i ryggmärgen. Så jag bestämde mig redan då att ta dessa tre veckor som ett rejält träningsläger med möjlighet till att leverera på tävling. Vanligtvis brukar jag bara träna en liten stund efter varje runda på en tävlingsvecka, men nu såg jag till att få in rejäla pass inom alla delar varje dag. Då jag missade cuten i Bonville så letade jag upp en annan bana där vi kunde spela och träna. Vi flög ner till Canberra för tävling nummer 2 och jag fortsatta samma stil där, mycket nötande och så mycket spel på banan som det gick. Denna veckan kändes det som om golfen verkligen hittade tillbaka och jag började känna igen mig själv. Jag gick på par de två första rundorna men kände att jag till och med spelade bättre än vad scoren visade, dag tre var det egentligen bara stolpe ut hela varvet och jag signerade +4 tyvärr. Så i detta stadiet kände jag att självförtroendet var tillbaka och att den sista veckan kunde bli riktigt bra.

På inspelen till tredje tävlingen så tyckte jag inte att jag slog bollen så bra, men det brukar aldrig kännas 100 då man inte kopplar på fokus och adrenalinet full ut, så det var egentligen ingen stress. Banan var väldigt tajt och det gällde att vara med från tee för att scora väl. Det kändes ändå okej när jag gick ut 07.40 första varvet men jag var inte alls med från tee, och med 4st fairway träff var det svårt att hålla ner scoren. Efter varvet ställde jag mig på rangen och jag kände på mig att siktet hade varit off, så vi kollade det och som jag trodde var det 20m höger om mitt mål. Så jag hade förmodligen försökt att kompensera hela dagen. Vi stod och tränade hela eftermiddagen för att jag skulle vänja mig vid siktet och tyckte i alla fall att det blev bättre mot slutet. Dag två hände iaf något positivt, jag gick -2 sista nio och det kändes skönt att känna att något iaf finns där. 

Som ni märker känns golfen i sig ganska negativ och långt ifrån vad jag vill ha den, men som sagt så är jag personligen inte orolig. Jag är glad att jag har gett mig chansen till bra träning och spel de här veckorna, och verkligen försökt att få det att fungera. Stundtals är golfen precis där jag vill ha den och det är det jag tar med mig framåt och strävar efter. Jag lämnar Australien på måndagkväll och landar i Sverige tisdagkväll, sen blir det tillbaka till träning på hemmaplan i några veckor innan jag åker till Jordanien den 31 mars. Jag har hört att banorna har öppnat i södra Sverige, så jag kommer mest sannolikt att hålla till där de kommande veckorna. 

WAHH så himla kul, i lördags anordnades Jönköpingsgalan där jag vann utmärkelsen 'Årets Idrottsprestation 2018´ för mitt EM guld på Gleneagles. TACK TACK TACK till alla er som röstat, alltså världens största tack! Ni är ju helt fantastiska som stöttar mig och alltid finns vid min sida. Det känns så kul att det jag kämpar för varje dag blir uppmärksammat och det gör mig ännu mer motiverad att kämpa hårdare för att bli ännu bättre.  Jag kunde tyvärr inte vara med på galan men mina fina föräldrar och min syster fick gå och de sa att de hade en helt fantastisk kväll. Jag hade vetat sedan i tisdags att jag skulle vinna utmärkelsen. Det var såå svårt att hålla detta hemligt men såklart så värt det när de under galan blev överraskade först att jag vann, och sedan fick se videon så de fattade att jag vetat hela veckan. Kul att så många har hört av sig och grattat med, så himla fina är ni! 

 

Hej från andra sidan jorden! 

Jag har sedan i fredagseftermiddag befunnit mig i Australien, 10h före er i tiden och flera tusen mil bort. Men åh vad jag gillar Australien, chill livsstil, bra väder och bra golfbanor. Vi har tre tävlingar i rad här, den första börjar på torsdag i Coffs Harbour - norr om Sydney. Sen åker vi ner till Canberra för de två andra tävlingarna. Jag spelade den första tävlingen här förra året så det känns kul att vara tillbaka, och jag verkligen gillar banan så det ska bli kul att sätta igång på torsdag (21/2). Livescoring hittar ni som vanligt i LET appen eller på deras hemsida. 

Igår passade vi på att paddle boarda på eftermiddagen, så himla avslappnande och bra meditation. 

 

Stort tack till mina sponsorer!