Cajsa på Facebook

Det är med tusen olika känslor som jag packar mina väskor inför min, än så länge, största utmaning i livet. 23år gammal kommer jag åka och kvala till Europatouren. Det känns stort! En utav mina största drömmar kan komma att uppfyllas om cirka tre veckor. Samtidigt som de känns stort och nästan läskigt känner jag mig sjukt redo, det är det här jag har lagt ned timtals med träning för, lyft tunga vikter och kämpat mentalt för. Så på nått sätt känns det som ÄNTLIGEN! Mentalt sätt så ser jag mig själv på LET nästa år, det känns naturligt och som ett perfekt nästa steg för mig i min golfkarriär. Det känns som om att alla delar är absolut bra nog för att passa där och jag tror att det kan gå riktigt bra där ute. Men jag får försöka att inte fokusera så mycket på den delen just nu. För den här veckan handlar det först om att ta sig till final steget, det handlar om att spela tillräckligt bra för att ens få spela om kortet i Marrakech den 17-21 december. 

Jag är nervös för hur det ska gå, jag är taggad för att äntligen få åka iväg och tävla igen, jag är osäker på hur jag kommer hantera både framgång eller motgång, jag är rädd för att det ska gå dåligt, jag är väldigt nöjd med hur formen känns för tillfälle, och det känns helt sjukt at jag ska till Afrika (!!): det är väldigt mycket, både positiva och negativa, tankar som går igenom huvudet. Under de sista träningspassen med Terry har vi såklart pratat om det här, och vi har kommit fram till att så länge jag håller mig lugn och känner mig trygg så kommer det att gå bra. Jag ska vara otroligt noga med mina rutiner, både inför varje runda men också inför varje slag. Jag ska ta in all information före varje slag, tänkte ut vilka olika möjligheter till slag det finns, vara smart och beslutsam och sedan bara se mitt mål och svinga igenom med en bestämd och stark sving mot målet. Det låter kanske som mycket men de tre ledorden jag kommer använda mig utav är: Lugn, beslutsam och "dit ska jag". 

Med golf vet man aldrig hur det kommer att gå, man kan vara i livets form men inte få till det scoremässigt men man kan också känna sig rostig men ha en förmåga att gå riktigt lågt. Så det är onödigt att sitta och hoppas eller försöka tvinga fram någonting. Jag kommer åka ner till Marocko och göra mitt allra allra bästa och sedan får vi se hur långt det räcker (ah det låter sååå spännande). Och mer än så kan jag inte göra. 

Så här ser mitt schema för de kommande veckorna ut:

6/12- Resdag Jönköping-Mohammedia 

7-8/12- Inspel på Mohammedia Royal Golf Club

9-12/12- Första stegets rundor (4x18hål) 

Vi vet inte hur många som går vidare från första steget till final steget än, det bestäms efter att alla spelare slagit ut på första varvet. Men ca topp 25-35 kan man räkna med. 

13/12- Resdag Mohammedia-Marrakech 

14/12- Vilodag 

15-16/12- Inspel på de två banor där final steget spelas varannan dag, Amelkis och Samanah

17-21/12- Final stegs rundor (cut efter 72hål) 

22/12- Hemresa mot Sverige 

Jag blir ju helt extas bara av att skriva det här inlägget, det ska bli så sjukt kul - I can't wait! Jag hoppas att vi kommer ha bra internetuppkoppling där nere, men annars får ni följa livescoringen via länk på svenskgolf.se och hålla alla era tummar. KRAAM 

Stort tack till mina sponsorer!