Cajsa på Facebook

74-69-67, på par totalt och en 7e plats i Castellum Ladies Open i Sundsvall. Jag tycker att de sista veckorna har varit tuffa ute på banan, har inte känt att jag fått ut mitt spel och samtidigt inte riktigt vetat vad som är felet. Men i veckan bestämde jag och Terry att vi inte skulle ha några hämningar, utan vara fearless och bara köra. Från första tee skulle jag inte tänka på några konsekvenser, inte vara rädd för resultatet utan våga vara så bra som jag vet att jag är. Och det tror jag var nyckeln till mitt fina spel i veckan, jag svingade mer fritt, kom närmre flaggan än på väldigt länge och gav mig själv otroligt många birdie chanser. Golf var riktigt riktigt roligt i veckan. Så det känns jätteskönt att ha hittat mig själv på banan igen, hittat det vassa spelet och inte vara rädd för vad som ska komma skall. 

Jag var två slag ifrån vinst, och självklart kan man hitta de slagen överallt. Egentligen tycker jag inte om att kolla tillbaka på det dåliga, men för att lära sig av sina misstag måste man ändå se tillbaka och analysera vad som hade kunnat bli bättre. Första rundan var ganska stabil, jag slog bra golfslag och hade förutsättningarna för en bra runda. Men inga bridges gick i, två bogeys kom (vilket alltid händer så inget att fokusera på) men efter jag missat birdie chans på birdie chans tappade jag lite tålamod och avslutade bogey, bogey på hål nummer 17 och 18: två riktigt onödiga bogeys och två slag om absolut inte borde ha varit i min score. Andra rundan träffade jag 16 greener, och har inga slag som egentligen var "onödiga" mer än att jag var passiv med puttern hela dag. Sista varvet drog jag i sex birdies, och var sjukt nära på en eagle och ännu fler birdies: nära på att bli dröm score. På hål nummer 5 räknande jag ut vad jag hade till flagg 95m, lite medvind och jag valde att slå en 50 gradare, det var lite dolt fram till green men jag slog ett riktigt bra golfslag. Och precis när jag slagit till bollen kände jag att den kommer aldrig i denna värld nå fram till green, och sa till mamma innan ens bollen landat att jag måste räknat så sjukt fel när jag fick fram 95m.. Insåg att jag kollat på fel lock i banguiden och egentligen hade jag 143m. Jag vet precis vad ni tänker nu, "hur i hela friden kunde du inte se det?!" och jag håller med, jag förstår inte hur jag kunde tro att det var 95m, och jag har ingen bra ursäkt heller. Jag var riktigt nära på att göra par ändå, men puttern gick i hålkant och jag gick därifrån med förmodligen den konstigaste bogeyn i mitt liv. Under tredje varvet hade vi kört kanonstart då det skulle regna och de ville ha undan alla i startfältet så snabbt som möjligt, under det första avbrottet hade en utav mina vänner redan spelat hål 11 och hon berättade hur hon hade träffat träden som var på vänstersidan och bollen studsade ut men hon hade 196m kvar (ett par 4). Jag tänkte hur tusan träffade hon dom träden, och sen när jag skulle spela hål 11, mitt 16e hål, tänkte jag på det och min boll gick rakt i samma träd men studsade in vänster i skogen. Det blev en dubbel och kändes bara så himla typsikt att man kan låta hjärnan spela sådana spratt. Så som ni ser finns det slag att hämta otroligt lätt och jag dumförklarar nästan mig själv när jag skriver om alla slag, men jag tänker att så länge jag lär mig av mina misstag så var det meningen att det skulle hända. 

Vad som jag däremot gjorde riktigt bra var att jag kom tillbaka med en birdie efter dåliga hål, hade PEI på 6% mitt andra och tredje varv (PEI är hur långt procentuellt man är från hål- ska vara så lågt som möjligt), hade 8 inspel inom 3m både andra och tredje varvet, 1.6 putt per greenträff under tredje varvet. Så medan det finns lite att lära av gjorde jag otroligt mycket bra under veckan och jag är verkligen så nöjd med min framfart och mina scorer. 

Stort tack till mina sponsorer!