Cajsa på Facebook

Efter en tuff inledande runda av Hero Women's Indian Open var det bara under par som gällde idag, och jag gav mig själv några riktigt bra chanser men fick inte i puttarna. Blev +2 idag efter tre bogeys och en fin birdie på 10an - vilket inte räckte för att spela finaldagen imorgon. Självklart riktigt tråkigt, men som alltid så försöker jag hitta det positiva och det ger mig en extra dag av träning inför kommande veckan i Kina. 

En mjuk liten fistpump efter min birdie på 10an idag. 

Som alltid går jag och Terry igenom ronderna, och jag börjar alltid med att "nä men jag slog inte bollen bra, jag fick inte i några puttar och såg du sving videon jag skickade till dig? - Vi måste ändra på det och det och det.." Men när vi väl går igenom rundan så är det nästan alltid det mentala som har spökat och det som gjort att jag antingen slog ett dåligt slag eller gjorde några dåliga hål i rad. Och Terry säger alltid: Cajsa, du slår bollen tillräckligt bra redan, så bra att du ska kunna gå under par, du sätter tillräckligt många puttar men det som gör skillnaden är ditt lugn, beslutsamhet och fokus. - Han har ju så rätt, det erkänner jag ju men det är så lätt att se förbi det och bara hänga upp sig på det som är "enklare" att fixa till. När Terry gick caddie i Spanien så var jag så lugn, självsäker och fokuserad att jag inte gjorde några klumpiga misstag eller tog med mig dåliga slag till nästa hål. Det är exakt den känslan som jag vill ta med mig ut själv på banan!

Hål 16 på veckans bana DLF Golf & Country Club

Även om vårt största fokus ligger på det mentala så är det såklart viktigt med sving också, och jag och Terry har alltid dialog kring teknik med. Jag personligen tycker om att ha lite små saker att jobba på, nya delmål i svingen och nån drill för att hitta bra tempo. Så imorgon har jag en full dag med träning och tänkte köra ett ganska tungt rangepass där målet är att få en bättre bollträff genom en brantare sving och bättre position på toppen. Sedan kommer jag lägga tid på putt-teknik men även lite närspel. Jag tränar inte mycket teknik under tävlingsveckor, så det känns skönt att jag kan få en dag imorgon där jag tillåter mig själv att göra det. Nedan kommer lite bilder från veckan som tourens fotograf Tristan Jones tagit :) Sen blir det läggdags för mig här, sista natten i Indien - känns ganska skönt måste jag säga. KRAM 

På hål 15 har de två "tama" apor som sitter fast i rep som är till för att skrämma bort de vilda aporna från banan. Synd tyckte man ju om dom, men ack så söta!

Det går i alla fall inte brist på pengar eller banarbetare på denna banan, här har vi sex herrar som krattar EN bunker och ser till att den har rätt sand djup. 

Bild från banketten härom dagen, Emma Nilsson, Lina Boqvist, Johanna Gustavsson, Isabella Ramsay, Jessica Karlsson, Lynn Carlsson, mig själv och Madelene Stavnar. 

 

Stort tack till mina sponsorer!