Cajsa på Facebook

I och med att jag inte kom med i tävlingen i Dubai - jag slutade som fjärde reserv - så bestämde jag mig för att åka ner till Spanien för att träna inför kvalet i Marocko som jag därmed måste spela. På något sätt känns det lite snopet att jag måste kvala i år igen, för jag tycker att jag har spelat bra golf i år och har klarat 5 av 7 cutter. Men i och med att jag inte kom med på tillräckligt många tävlingar och på grund av att så många tävlingar blev inställde så var det svårt att tampas mot spelare som fick uppåt 14 tävlingar. Jag slutade tillslut 98 på rankingen, med ganska små marginaler till topp 80 som då behåller sitt kort till nästa år. Men som sagt så är det en del yttre faktorer som påverkat detta och som jag därmed inte kan göra något åt. Så det är bara att fokusera på vad som är viktigt nu, och det är att spela bra under final kvalet av Lalla Aicha Tour School 2017. 

I år spelar vi kvalet på PalmGolf och Amelkis. Amelkis spelade vi förra året men PalmGolf är ny för i år, så det ska bli spännande att se hur den ser ut. Datumen för kvalet är 16-20 december, alltså fem rundor med cut efter fyra. Topp 30 får "full" status på Ladies European Tour 2018, men om vi kollar på hur det har sett ut i år måste du komma topp 15 för att få okej med tävlingar. Vi flyger till Marrakesh imorgonbitti och sedan är planen för veckan följande:

Tisdag: Registrera mig, köpa bangudie och träna på PalmGolf

Onsdag: Inspel PalmGolf

Torsdag: Inspel Amelkis

Fredag: Inspel PalmGolf

Lördag-onsdag: Rond 1-5

Torsdag: Flyger hem till Sverige 

Nu till veckan i Spanien som varit helt underbar, jag vill verkligen flytta ner hit hehe. Jag och pappa bokade biljetterna i måndagskväll och flög tisdagsmorgon ner till Malaga, där tog vi en hyrbil till Marbella och hem till Britt & Carl-Johan som vi bodde hos under veckan. Vi hann spela 7hål på Los Naranjos på tisdagen innan det blev mörkt, sen har jag spelat 18 hål varje dag, två varv på Los Naranjos, två på Las Brisas och ett varv på La Reserva. Innan eller efter varven har jag tränat och lagt mycket tid på puttningen. Vädret har varit super, mellan 14-22 grader och strålande sol varje dag. Så har verkligen njutit av varje dag och det känns så skönt att ha fått spela några rundor så man kommer in i det igen. Jag och Terry har fokuserat mycket på att få en högre svinghastighet på sista tiden och det märkte jag skillnad på i drivern, tyckte den flög i alla fall 15m till så det var riktigt kul att se. Sedan slog jag många fina järnslag och chippar. Men ska tänka på att lägga lite extra tid på bunkerslag och wedgar när vi kommer fram till Marocko. 

* Vårt internet på hotellet är suuuper långsamt så bilderna laddas inte upp, men de kommer så fort jag får snabbare internet. KRAM 

Stort tack till mina sponsorer!