Cajsa på Facebook

Efter en riktigt stabil vecka med scorerna 71-71-71-68 (-4 totalt) blev det en 13e plats på NSW Women’s Open. Jag är väldigt nöjd med hur jag spelade hela veckan och hur jag kom tillbaka efter ett dåligt hål. Jag gjorde 15 birdies totalt och kände att det var flera riktigt låga scorer i mig. Under mina par rundor så riktigt snokade jag på låga scorer för birdies fanns där, så det kändes skönt att man hade spelet i sig och vet att det kan bli så mycket lägre än vad de blev. Nyckeln till mitt stabila spel var course management, jag hade en bra strategi som jag höll mig till hela veckan. Sedan hittade jag speeden mycket bättre på dessa greener i jämförelse med veckan innan.

Vanligtvis tycker jag att man inte riktigt kommer in i spelet så här tidigt på säsongen, att ”rostigheten” sitter i. Men jag kände redan att den släppte denna veckan och att jag fick det självförtroendet på banan jag som jag vill ha. Så det känns kul att jag hittade det så tidigt på säsongen och att jag kan jobba från det och sträva framåt för att bli ännu bättre.

Nu sitter jag på planet från Doha, Qatar till Kapstaden, Sydafrika. Det är verkligen så kul att tävla vecka efter vecka. Men måste erkänna att det känns ganska sjukt att flyga nästan över hela världen för det, men den här veckan är vi i alla fall i nästan samma tidszon. Det skiljer bara en timma till Sverige. Jag tror i och för sig att ni är dom som är mest tacksamma för det, så ni slipper stanna uppe hela nätterna för att kolla livescoring haha.

Jag måste berätta vad som hände när jag checkade in mitt bagage i Coffs Harbour.. Jag vet när jag tänker efter att Qatar Airways bara tillåter 30kg bagage totalt. Men jag trodde att man kunde köpa till en väska eller betala lite övervikt bara (jag hade en resväska och ett golffodral, båda på 23kg var). Men så var tydligen inte riktigt fallet, efter 30kg var man tvungen att betala $90 per kilo i övervikt. Vilket blev totalt $1350, vilket är ca 9000:-. Jag trodde verkligen att han skämtade när han sa det, jag tänkte att det bara måste finnas ett sätt att lösa de på. Men han ringde customer service på Qatar och försökte hjälpa mig men det fanns inget att göra. Det fanns inte en chans att jag skulle betala 9000:- så jag fick packa om och slängde ett par golfskor, lite kläder, kepsar, min resekudde och annat som jag kände att jag kan leva utan tills jag kommer hem. Kändes ju helt sjukt att bara slänga allt i papperskorgen där men vad skulle jag göra?! Jag som trodde min rookie misstag var över haha, men jaja man lär sig alltid något nytt och det löste sig även denna gång.

Vi landar kl. 11.05 på tisdag förmiddag i Kapstaden och jag ska försöka att spela in 9hål på eftermiddagen och sedan 9 hål på onsdag morgon. För sedan är det Pro-am på onsdag kl.11 så då får vi inte vara ute på banan längre. Det kommer bli annorlunda att bara spela 18 hål innan tävlingen sätter igång på torsdag men det är sånt här man också måste vänja sig vid och vara flexibel med. Jag ska bo ihop med Linda Wessberg i veckan så det blir superkul och inspirerande. Det är bara en tre dagars tävling så vi spelar torsdag-lördag och sen flyger jag hem till Sverige lördag kväll, en snabb visit känns det som haha. 

Nä nu ska jag försöka få några timmars sömn här på planet, KRAM!

Stort tack till mina sponsorer!