Cajsa på Facebook

Hoppas att ni har haft en härlig start på det nya året! Vi är bara några veckor in på 2019 men det känns som om jag redan har hunnit med en hel del och jag vill försöka hålla er så uppdaterade som möjligt. Jag började året med en weekend uppe i Trysil; skidåkning ger mig en sådan frihetskänsla och det var med glädje jag flög direkt från Oslo till årets första tävling i Abu Dhabi.

Det kändes helt fantastiskt att landa i värmen och kunna komma ut på gräs igen. Inomhus-, och teknikträning i all ära men att få slå bollar på riktig turf igen är alltid en speciell känsla. Tävlingen spelades i pro-am format, vilket betydde att jag spelade med en amatör under alla mina varv och vi bildade ett lag där lagtävlingen gick separat från den individuella. Jag tyckte att det var jättekul att spela i lag och det gav en avslappnad känsla. Egentligen hade jag inga förväntningar inför tävlingen utan tänkte att det fick gå som det ville, och det är ett mindset jag kommer försöka hitta igen. För de två första varven flöt på hur bra som helst, jag hade så himla kul och golf kändes, tro det eller ej, enkelt. Började med scorerna 70-71 och jag låg trea inför det tredje finalvarvet. Där och då ökade förväntningarna och jag satte undermedveten press på mig själv. Under det tredje varvet kände jag hur jag tvungen att kämpa för att få bollen dit jag ville och vanligtvis brukar ryggmärgen hoppa in och få det att fungera ändå. Men med tanke på att jag bara tränat inomhus den senaste månaden blev det väldigt kämpigt och jag gick +6 sista varvet. Såklart väldigt tråkigt men jag är ändå nöjd med min 18e plats i årets första tävling. Det var ett väldigt bra startfält i tävlingen och så kul att golfen satt riktigt bra de två första varven. Så det känns som en fin start och jag blickar framåt mot nya möjligheter som vanligt.

Jag kände att jag behövde mer träning på gräs och flög därmed direkt från Abu Dhabi till Spanien för några dagars träningsläger. Vi har haft riktiga toppendagar med träning på morgonen och 18hål på eftermiddagen.

Planer framöver:

29 januari – 3 februari Pro-am event, Kenya

4 -10 februari Träningsläger/event, Marbella

13 februari – 12 mars Åker till Australien för 3st LET tävlingar

Stort tack till mina sponsorer!