Cajsa på Facebook

Hejj på er! Mitt äventyr i Australien börjar gå mot sitt slut, det har varit lite drygt tre riktigt intensiva veckor och jag har verkligen haft det så himla bra. Vi började som sagt norr om Sydney i Coffs Harbour och sedan har vi varit i Canberra nu de senaste två veckorna. Om jag ska summera golfen de här veckorna så skulle jag vilja säga rostigt, golfen har varit riktigt rostigt. Jag vet inte riktigt hur jag ska skriva för att förklara på ett bra sätt, för jag har verkligen inte spelat bra golf men jag känner mig lugn över det. Jag försöker att inte lägga så mycket negativ energi på det för jag vet innerst inne att bra golf finns där, det är bara mer träning och tålamod som krävs. Om man kollar tillbaka till förra året och året innan det så spenderade jag nästan fyra veckor i jan-feb i Spanien på träningsläger där jag spelade och tränade varje dag. Det gav mig många rundor i kroppen och jag kunde bli av med "rostigheten". I år så spelade jag första tävlingen redan 10e januari och åkte sedan iväg till Kenya och Spanien för event, vilket har varit givande och superkul. Men jag känner att jag på något sätt har missat det här träningslägret där man spelar, äter och ursäkta ordvalet men skiter golf. Då hinner man bli av med alla mindre bra golfslag och komma in i rytmen. I år känns det mer som om jag blev inslängd i tävlandet rakt från början och att jag har försökt att lösa situationen efter det bara. 

Jag kände redan under första tävlingen i Bonville att spelet inte riktigt var där jag ville ha det, potentialen och bra slag finns där absolut men inte det där att spelet som sitter i ryggmärgen. Så jag bestämde mig redan då att ta dessa tre veckor som ett rejält träningsläger med möjlighet till att leverera på tävling. Vanligtvis brukar jag bara träna en liten stund efter varje runda på en tävlingsvecka, men nu såg jag till att få in rejäla pass inom alla delar varje dag. Då jag missade cuten i Bonville så letade jag upp en annan bana där vi kunde spela och träna. Vi flög ner till Canberra för tävling nummer 2 och jag fortsatta samma stil där, mycket nötande och så mycket spel på banan som det gick. Denna veckan kändes det som om golfen verkligen hittade tillbaka och jag började känna igen mig själv. Jag gick på par de två första rundorna men kände att jag till och med spelade bättre än vad scoren visade, dag tre var det egentligen bara stolpe ut hela varvet och jag signerade +4 tyvärr. Så i detta stadiet kände jag att självförtroendet var tillbaka och att den sista veckan kunde bli riktigt bra.

På inspelen till tredje tävlingen så tyckte jag inte att jag slog bollen så bra, men det brukar aldrig kännas 100 då man inte kopplar på fokus och adrenalinet full ut, så det var egentligen ingen stress. Banan var väldigt tajt och det gällde att vara med från tee för att scora väl. Det kändes ändå okej när jag gick ut 07.40 första varvet men jag var inte alls med från tee, och med 4st fairway träff var det svårt att hålla ner scoren. Efter varvet ställde jag mig på rangen och jag kände på mig att siktet hade varit off, så vi kollade det och som jag trodde var det 20m höger om mitt mål. Så jag hade förmodligen försökt att kompensera hela dagen. Vi stod och tränade hela eftermiddagen för att jag skulle vänja mig vid siktet och tyckte i alla fall att det blev bättre mot slutet. Dag två hände iaf något positivt, jag gick -2 sista nio och det kändes skönt att känna att något iaf finns där. 

Som ni märker känns golfen i sig ganska negativ och långt ifrån vad jag vill ha den, men som sagt så är jag personligen inte orolig. Jag är glad att jag har gett mig chansen till bra träning och spel de här veckorna, och verkligen försökt att få det att fungera. Stundtals är golfen precis där jag vill ha den och det är det jag tar med mig framåt och strävar efter. Jag lämnar Australien på måndagkväll och landar i Sverige tisdagkväll, sen blir det tillbaka till träning på hemmaplan i några veckor innan jag åker till Jordanien den 31 mars. Jag har hört att banorna har öppnat i södra Sverige, så jag kommer mest sannolikt att hålla till där de kommande veckorna. 

Stort tack till mina sponsorer!