Tiden går verkligen så fort när man har roligt, i år börjar jag mitt tredje år på Ladies European Tour. Efter att jag tog examen från college i maj 2016 så valde jag att bli proffs och satsa helhjärtat på min största passion - golf. Under hösten 2016 kvalade slutade jag 11a på kvalet och tog därmed fullt kort på LET. 2017 blev ett bra år med flera klarade cuter men vid 2017 års slut så hamnade jag precis utanför gränsen till att behålla mitt kort, så i december fick jag åka och kvala igen. Denna gången slutade jag 9a och återtog min fulla status på Europatouren. 

2018 blev året jag slog igenom och ett år jag aldrig kommer att glömma. Den absoluta höjdpunkten var när jag och Linda Wessberg tog EM-guld i European Championships. Den vinsten innebar en rejäl prischeck men även vinnarkategori och en plats i alla tävlingar under 2019. En riktigt boost! Under året tog jag även en tredje plats i Jabra Ladies Open.

På College spelade jag för Iowa State University där vi under alla mina år var rankade topp 25 i den högsta divisionen i USA. Konkurrensen på college var hård, amatörer från hela världen möts i en och samma division. Som bäst var jag rankad tolva som individuell bland alla collegeskolor. Vad jag först och främst lärde mig i USA är vikten av att tro på sig själv och ta för sig. Något som jag tagit stor nytta av i golfen. Det var inte bara golf som gällde i USA utan kravet på akademisk utbildning var minst lika viktigt. Jag tog två Bachelor degrees i marknadsföring och ledning där jag gick ut med 3.8 av 4.0 i betyg.

Snabbfakta

Banrekord: Kalmar GK 66, 2016
                   Chalmers GK 65, 2012
Bästa totalscore: -9, Final Stage Lalla Aicha Tour School 2016
Första HIO: 18 juni 2010, Hooks GK Skogsbanan, hål 16
Favoritbana: The Harvester Golf Club, Iowa USA
Äter helst på banan: Hemmagjorda rawbars
Bästa klubban i bagen: Drive
Mitt bästa golfslag: Albatross, järn 4a från 198m i Tjeckien 

 

 

Stort tack till mina sponsorer!